4. nov, 2016

Hoe het allemaal is begonnen

24 juni.2014 Eindelijk is de Immobilier in Saint Jean du Gard open. Al deze heel periode nu we hier op vakantie zijn probeer ik contact te krijgen met dit bureau. Aanleiding is een advertentie die bij het bureau van deze makelaar wordt aangeprezen zeer interessant is. Het gaat hierbij om een "villa" in Mialet voor € 128.000, ­ Ik wil dit wel eens zien en probeer in dit dorp het huis te vinden. Eerst denk ik het gevonden te hebben. Maar bij thuiskomst blijkt het na te vergelijken met de foto die ik van de advertentie op mijn tablet heb gezet toch een ander object te zijn. Na weer uren zoeken moest ik het toch opgeven. Niet te vinden. De makelaar reageert niet op mijn mailtje. Dus nog maar een mailtje gestuurd. Na een dag krijg ik bericht terug dat het inmiddels verkocht is. Jammer want het leek toch wel een geschikte woning. Bouwjaar 2000 met een woonoppervlak van 80 m2. Alle vertrekken op 1 verdieping, en niet nodig te renoveren. Alleen wat opknappen. Was omringt door 2 hectare grond en vlak bij de rivier. Maar verkocht is nu eenmaal verkocht. Dit wordt nu ook door de makelaar bevestigd. Hij vertelt ook dat de lage prijs veroorzaakt is door de nogal zeer stijle afdaling naar het huis toe. Als ik hem moet geloven was het echt afzien. In ons beste Frans geven we aan wat we willen. Kort omschreven als een beetje hetzelfde als dit huis in Mialet. De makelaar laat nog diverse huizen de revue passeren. Maar eigenlijk allemaal te groot en te duur. We geven onze gegevens en vragen hem de komende periode te onderzoeken en zodra er een geschikt object is dat past bij onze wensen, dit dan per e-mail aan ons te laten weten. Na dit afgesproken te hebben verlaten we dit bureau. Nu maar afwachten. Dezelfde wensen heb ik ook bij de andere makelaar in Saint Jean kenbaar gemaakt. Ook die zal per mail me op de hoogte houden. Positief in dit hele traject is dat Geertje langzaam aan ook positief wordt over een verder leven in Frankrijk. Maar de regio Dordogne lijkt haar toch veel lieflijker. Maar ik hoor niet meer dat ze beslist niet naar Frankrijk wil. Dus we zijn een stap verder. Maar ik hoor niet meer beslist niet. Dus we zijn een stap verder.. Maar er zullen nog heel wat stappen moeten volgen. 

Meest recente reacties

13.11 | 09:18

Dat is helemaal waar. Dat is ook zo bij jullie hond Kees. En als we het dan een keertje vergeten. O dan is hij zo zielig.

12.11 | 23:38

Ja Beau is een toppertje. Als we voor een gezellig avondje (kaarten / eten) komen, moeten we niet vergeten iets voor Beautje mee te nemen, want eenmaal iets geven, betekend altijd iets geven.

05.11 | 16:03

Dat is helemaal waar hoor. Waar ik ben is ook Beau

04.11 | 13:23

Super! Is je beste maatje toch een hond!!! ❤️🙏🏻

Deel deze pagina