25. nov, 2016

NVM Openhuis dagen/ avonden

Openhuis dagen of avonden zijn een middel om extra aandacht te geven aan de verkoop van je woning. Zoals ik al eens in een blog heb geschreven was de eerste open dag direct een succes. Helaas is het toen niet tot de verkoop gekomen. Maar in de afgelopen 2 jaar hebben we dus al meerder keren aan een openhuis dag of avond meegedaan. Voor ons is het toch iedere keer weer wat hoop op de ideale belangstellende. Natuurlijk horen wij ook wel geluiden van mensen die hier ook aan mee hebben gedaan en zeggen dat het niet veel uit haalt. Veel mensen komen toch alleen maar uit nieuwsgierigheid of louter en alleen om zich te oriënteren.

Ja, en daar zit best wat in. Want ook dat hebben we natuurlijk meegemaakt. Zo komt er een echtpaar uit Middenmeer. Ze vertellen dat ze in een leuke bungalow wonen met een redelijk grote tuin er om heen. Maar het werk begint toch zo langzamerhand wat te veel te worden. Maar wat moeten ze nu. Dus maar eens kijken hoe het wonen is in een appartement. Hun bungalow stond nog niet eens in de verkoop. Natuurlijk vertel je veel enthousiasme hoe het wonen ons bevalt. Hoe we heerlijk onbezorgd weken, maanden op vakantie kunnen gaan. Dit zonder de zorgen van het huis of de tuin. Een ander echtpaar wat die dag komt vertelt dat de man een beginnende vorm van parkinson heeft. Dus een toekomst in hun huis 2 onder 1 kap zal op den duur niet mogelijk zijn. Ook door de toch wel forse tuin om deze woning. Wij kunnen alleen maar beamen dat onze woning in dit geval wel heel goed bij hun wensen uitkomt. Geen onderhoud, geen tuin, veilig en onbezorgd wonen n. Maar ook hier horen we niets meer van.

 Op een openhuis zaterdag dit voorjaar komt er een echtpaar uit Woerden. Helemaal in alle vroegte van Woerden vertrokken om onder andere ons appartement te bezichtigen. Hun dochter woont in Purmerend dus om daar dicht bij te wonen was een van de redenen om bij ons te gaan kijken. De dochter is ook mee en alles wat ik ze laat zien is gewoon heel mooi voor ze. Maar dan vertellen ze dat hun woning in Woerden nog niet in de verkoop is. De volgende week zouden ze een gesprek met een verkoopmakelaar hebben. Nooit meer wat van gehoord. Net als al die andere.

Die zelfde middag ook een andere mevrouw Deze was zich echt aan het oriënteren over diverse woningen en appartementen. Ik had daar geen goed gevoel over. Mevrouw had jaren in Spanje gewoond. Ook nog enkel jaren alleen nadat haar man was komen te overlijden. Enkele maanden terug besloot ze toch maar eens haar woning te koop te zetten om mogelijk dan weer terug naar Nederland te gaan. Wat een wonder met 1 week was de woning verkocht en na 2weken moest ze de woning opleveren Gelukkig heeft ze in een naburig dorp bij ons in Nederland een stacaravan. Dus daar woont ze tijdelijk in. Maar omdat ze vroeger ook in Medemblik hebben gewoond wil ze daar toch ook wel weer terug. Ik heb er wel een goed gevoel bij. Ondanks dat ze direct hierna zegt nog enkele andere appartement te gaan bezichtigen. Maar de weken verstreken en helaas niets meer van gehoord.

Natuurlijk maken wij het ook mee. Zitten we te wachten en komt er helmaal niemand. Er is weer een openhuis avond georganiseerd. Natuurlijk doen we ook weer mee. We zijn aangesloten bij Makelaarsland dus het meedoen aan een openhuis dag of avond kost ons verder niets. Maar wat moeten we wel doen voor die avond er is. Net als voor alle andere openhuis dagen. Het huis moet er natuurlijk spick en span uit zien. Zoals we het normaal bewonen moet volgens de kenner helmaal worden opgeruimd. Zoals onze wastafel waar gewoon de dagelijkse te gebruiken spulletjes als tandpasta tanden borstels flacon met zeep, een crempotje etc. op staan. Ook de verschillende flacons met shampoo, bad en douche schuim, haarversteviger inde douche ruimte. De leuke dingetjes op de diverse kastjes. De dagelijkse spulletjes op en om mij bureau. De hoeveelheid spullen op het aanrecht in de keuken. Ja, noem maar op het huis moet er mooi opgeruimd en strak bij staan. En dan natuurlijk de ramen moeten gelapt worden, alle vertrekken keurig stofzuigen, de vloer dweilen. Het balkon schoon maken. Kortom altijd weer een hele klus. Maar als dat allemaal gedaan is ziet het er ook weer echt prachtig uit. En dan zit je te wachten op de eerste bezoeker. Als je na het eerst uur nog niemand gehad heb begin je al te twijfelen. Wat een teleurstelling als er die hele avond niemand komt kijken. Afgelopen zomer hebben ook onze kinderen dit meegemaakt Wij waren nog heerlijk in Frankrijk. Maar dank zij de inzet van Judith en Dennis konden we toch met deze openhuis dag mee doen. Ook die hebben voor dat het uur van de opendag begon nog even de puntjes op de i gezet. Toch nog maar even stofzuigen, ramen lappen, etc. Wij waren toch al meer dan 4 maanden in Frankrijk. Maar ook hun inspanningen waren uiteindelijk helemaal voor niets.

Maar als er straks weer een openhuis is gaan we toch weer meedoen. We moeten nu alles aanpakken om toch het appartement te verkopen. Want dat mooie plekje in Frankrijk moet het gewoon worden.

Meest recente reacties

13.11 | 09:18

Dat is helemaal waar. Dat is ook zo bij jullie hond Kees. En als we het dan een keertje vergeten. O dan is hij zo zielig.

12.11 | 23:38

Ja Beau is een toppertje. Als we voor een gezellig avondje (kaarten / eten) komen, moeten we niet vergeten iets voor Beautje mee te nemen, want eenmaal iets geven, betekend altijd iets geven.

05.11 | 16:03

Dat is helemaal waar hoor. Waar ik ben is ook Beau

04.11 | 13:23

Super! Is je beste maatje toch een hond!!! ❤️🙏🏻

Deel deze pagina