16. dec, 2016

Het vervolg van: Wat een mooi huis is dit.

Dus na het uitgebreide heerlijk eten wat Addy weer heeft gemaakt pak ik de laptop en ga op zoek naar de website die Cees mij heeft opgegeven. Ik ben natuurlijk erg nieuwsgierig.
Een mooie duidelijke website laat me via vele foto’s nu alles zien hoe het huis er van binnen en van buiten uit ziet. Ook veel foto’s van de mooie tuin die er achter ligt. Op de website ook heel veel informatie over de omgeving en praktische tips van en over het huis.
Nu krijg ik echt een indruk hoe mooi alles werkelijk wel is. Bij ons bezoek hadden we natuurlijk nog maar een klein gedeelte kunnen zien. Met zijn vieren bladeren we nog eens rustig door alle informatie op deze website. Via Google maps krijgen we echt een duidelijk overzicht van de totale oppervlakte.
We zijn het er over eens dat dit wel een prachtig huis is. Ik heb al naar de vraagprijs gekeken, maar die viel me toch nog erg mee. Hoewel boven ons budget, vonden we het toch erg interessant.
Waarom niet het antwoord formulier invullen en vragen of we niet persoonlijk alles met eigen ogen kunnen gaan bekijken. Ik vul het formulier op de website in en wordt de volgende morgen al gebeld door Cees. Het was een slecht nacht voor me. Leuk dat jullie geïnteresseerd zijn. Kom gerust kijken is zijn reactie. Ik zeg wel dat we dan graag met zijn vieren willen komen kijken. Dat is ook geen probleem, en we spreken af voor de volgende dag.
Om 3 uur staan we voorde deur en worden hartelijk ontvangen door Andrea en Kees. We worden uitgebreid rond geleid door het huis en natuurlijk de prachtige tuin. Ik zie aan Geertje dat ze ook geweldig enthousiast is. Ook Joep en Addy laten duidelijk merken dat dit toch wel erg mooi is. Jullie hoeven hier niets meer aan te doen. Zelfs jullie meubels passen er prachtig in. En laten we eerlijk zijn een mooier huis dan dit hebben jullie toch nog niet gezien. Ja, dat klopt wel. Eigenlijk voldoet het helemaal aan ons wensenlijstje. Het grenst wel niet aan een bos, het is niet verder dan de 1000 km. grens en het ligt niet aan een rivier of meer. Maar dat is het hele pakket aan wensen wat je toch nooit voor 100% kan realiseren. En wat die 1000 km. grens betreft dat hadden we gepland om de zekerheid te hebben van mooi weer. Maar onze ervaringen in Montgenoux waren al zo dat we daar eigenlijk ook altijd wel mooi weer hebben gehad. Ook op meteo Frankrijk wat ik altijd via het internet probeer bij te houden is deze regio toch wel vrij zon zeker. En de extreme warmte van alle dagen dik boven de 30 graden hoeft eigenlijk ook niet. Ja, als je alles dan op een rijtje zet is dit toch wel de woning die we zouden moeten kopen.
We worden uitgenodigd om een wijntje te gaan drinken in de zonnige buitenkamer achter het huis. Wat een heerlijke plek om daar heerlijk te zitten te genieten van alles wat je dan eventueel zou bezitten. Andrea en Cees zijn heel hartelijke mensen en aan gesprekstof geen gebrek. Ik zie aan Geertje dat ze het al helemaal ziet zitten hier. Het huis heeft zoveel dingen die we samen waarderen. Ik zeg wel eerlijk dat ik nog niet kan zeggen of we het financieel kunnen realiseren, maar dat we in principe toch wel erg geïnteresseerd zijn. Andrea en Cees zeggen dat ik me daar voorlopig even geen zorgen om moet maken, want ze hebben zelf helemaal geen haast. Na nog enkele glaasjes heerlijke wijn gaan we toch weer terug naar ons vakantie adres. Ik spreek wel af dat we zo snel mogelijk duidelijkheid zullen geven. Die avond wordt er nog heel veel besproken met elkaar.
Maar Addy en Joep gaan dat weekend weer naar huis en wij zijn nog met zijn tweetjes. Sinds het bezoek aan het huis heb ik heel slechte nachten gehad. Het bleef maar door mijn hoofd spelen. En ik word ergens toch ongerust want als we nu over enkele dagen ook weer naar huis gaan, dan is misschien bij Andrea en Cees ons enthousiasme al weer een beetje op de achtergrond geraakt. Met het idee dat er ook een advertentie in de Plus komt te staan, besluit ik toch nog eens een afspraak te maken om samen met Geertje nog wat details te gaan bespreken. Belangrijkste om toch aan hen te laten merken dat we echt geïnteresseerd zijn.
Maar ik was ook erg nieuwsgierig hoe het met de septictank was en met de lijnen van het dak. Ik zag daar in mijn gedachten een verzakking in. Dus weer een afspraak gemaakt.
Ook nu weer of we ze al jaren kennen. Heel gezellig en ik ben al direct door Cees gerust gesteld op de vragen die in mijn hoofd bleven spelen. Natuurlijk weer aan de wijn.
We bespreken heel veel mogelijkheden hoe we samen een stukje zekerheid aan elkaar kunnen geven. Maar beloven Andrea en Cees ons, jullie zijn echt onze eerste kopers. Wie er ook reageert op onze advertentie we zullen altijd eerst met jullie in contact gaan. Met die afspraak nemen we afscheid van elkaar.
We zijn een stuk geruster dat dit wel eens de grote stap voor ons kan worden naar wonen /leven in Frankrijk

Meest recente reacties

13.11 | 09:18

Dat is helemaal waar. Dat is ook zo bij jullie hond Kees. En als we het dan een keertje vergeten. O dan is hij zo zielig.

12.11 | 23:38

Ja Beau is een toppertje. Als we voor een gezellig avondje (kaarten / eten) komen, moeten we niet vergeten iets voor Beautje mee te nemen, want eenmaal iets geven, betekend altijd iets geven.

05.11 | 16:03

Dat is helemaal waar hoor. Waar ik ben is ook Beau

04.11 | 13:23

Super! Is je beste maatje toch een hond!!! ❤️🙏🏻

Deel deze pagina