24. dec, 2016

Slecht slapen en maar denken.

Het is begin oktober 2016 als we na 5 heerlijke maanden in Frankrijk weer thuis in Medemblik zijn. Wat het eerste opvalt in Nederland is toch overal die drukte om je heen. En direct begint het ander leven weer. Allemaal dingen die er dan op je af komen. Ik moest weer thuis zijn voor enkele belangrijke vergaderingen, natuurlijk na zo’n lange tijd weer vele bezoekjes afleggen, de caravan schoonmaken en in de stalling plaatsen. Administratie weer op orde brengen. Niet echt naar allemaal, maar toch anders dan de afgelopen 5 maanden.

Maar de hele gebeurtenissen van de afgelopen 14 dagen in Frankrijk wat betreft dat mooie huis blijven maar door ons heen gaan. Ik kan slecht in slaap komen en lig vaak wakker waar van alles door me heen gaat.

Belangrijkste was steeds. We willen wel heel graag, maar kunnen we het betalen, en kunnen de verkopers wachten op ons, want wij moesten natuurlijk wel eerst ons appartement verkopen. We wisten dat er binnenkort een verkoop advertentie van het huis zou komen te staan in het maandblad Plus. Bij ons laatste bezoek hadden Andrea en Cees nog heel lief afgesproken dat we altijd de eerste kopers zullen zijn. Als er een gegadigde zou komen dan werd er eerst contact met ons opgenomen.

Maar als je dan in je bed lig te overpeinzen dan zie je allemaal andere scenario’s. Dan zie je een enthousiaste koper bij hun voor de deur staan met een hand met geld en die bied de vraagprijs en weg is het. Ik wist wel dat er dan toch eerst met ons contact zou worden opgenomen. Maar wat hadden we dan als alternatief. Dus die onzekerheid blijft maar door je hoofd spelen.

Een van de eerste zondagen gaan we naar onze dochter en schoonzoon om alles nog eens heel goed met hun door te spreken. Judith en Paul hadden natuurlijk de website ook al vele keren van voor tot achter door gespit. Wat waren die enthousiast over dit huis.

Dit is toch echt het huis wat jullie willen. Het past precies bij bijna al jullie wensen. Koop dat nou maar. Dan heb je ten minste zekerheid. Wij willen het ook want het is veel dichterbij dan al die andere plannen die jullie hadden. Als je dit nu niet doe, dan krijgen jullie daar echt spijt van. In al die tijd zoeken is dit toch het allermooiste huis.

Ja dat weten wij inmiddels ook wel. Maar hoe kunnen we nu dat huis kopen als ons appartement nog niet is verkocht. Dus hebben we gewoon geen geld. Maar zegt Paul op een gegeven moment. Je hebt toch gezegd dat deze mensen helemaal geen haast hebben om het te verkopen. Dan hebben jullie toch ook nog de tijd. De verkoop van woningen trekt de laatste tijd enorm aan. Het moet toch raar zijn als jullie mooie appartement nu toch ook niet binnen enkele maanden verkocht gaan worden.

Ik herinner me een voorstel van Cees in ons laatste bezoek aan hen. Hierin stelde hij voor, om voor alle twee zekerheid te hebben we een notariële acte zouden kunnen opmaken. Een acte waarin we officieel de koop overeenkomst tekenen, maar met een overdracht datum ergens medio 2017.

Maar zeggen Judith en Paul waarom doen jullie dat nou niet. Jullie willen het graag, maar zitten toch maar te twijfelen. Wij willen ook graag dat jullie dit kunnen doen. En als het echt niet gaat is er altijd wel een oplossing. Wij kunnen ook jullie altijd nog  financieel ondersteunen. Want we vinden het ook echt prachtig. Voor ons ook wel heel leuk om dit later te hebben. Wel heel lief he dat onze kinderen zo meedenken. Onder het genot van lekker hapjes en de rode wijn praten en overleggen we nog heel lang door over allemaal verschillend mogelijkheden.

Maar uiteindelijk besluiten we samen om het toch op deze wijze voor te stellen. We gaan een mail sturen naar Andrea en Cees waarin we hun voorstellen om akkoord te gaan met het voortel wat Cees toen had besproken. Dan hebben we alle twee in ieder geval zekerheid.

Direct maandag schrijf ik de mail. Ik stel voor om de notariële akte te laten maken met de overdracht eind april 2017. We zouden dan nog 6 maanden de tijd hebben om ons appartement te verkopen. Het blijft een risico, maar ja we hebben wel meer risico’s genomen. Dus dit is ons voorstel. Het begint al een beetje ons huis te worden. Nu maar wachten op een bericht terug.

Wordt vervolgd.

Meest recente reacties

13.11 | 09:18

Dat is helemaal waar. Dat is ook zo bij jullie hond Kees. En als we het dan een keertje vergeten. O dan is hij zo zielig.

12.11 | 23:38

Ja Beau is een toppertje. Als we voor een gezellig avondje (kaarten / eten) komen, moeten we niet vergeten iets voor Beautje mee te nemen, want eenmaal iets geven, betekend altijd iets geven.

05.11 | 16:03

Dat is helemaal waar hoor. Waar ik ben is ook Beau

04.11 | 13:23

Super! Is je beste maatje toch een hond!!! ❤️🙏🏻

Deel deze pagina