4. jan, 2017

We hebben een overeenkomst.

Dan krijgen we al snel een berichtje terug. Omdat de verkoop website die Cees had gemaakt de naam had Je huis in Frankrijk Dacht ik in mijn laatste mail origineel te zijn dus te re-mailen met Ons huis in Frankrijk

Het antwoord wat ik krijg begint met het is nog ons huis in Frankrijk hoor.

Voor Andrea en Cees is april nog te vroeg. Er moet nog heel veel gebeuren en oriënteren op een toekomstige woonplek in Nederland. Liever zouden ze wat later in 2017 willen overdragen. We begrijpen dat het voor Andrea en Cees een hele grote stap is. Eigenlijk hebben we het idee dat we ze een beetje overrompeld hebben met ons enthousiasme.

In de brief wordt ons voorgesteld om in november eens samen te dingen met elkaar te bespreken. Zij komen dan naar Nederland voor een weekje.

Ik schrijf terug met een excuus voor mijn opening van de vorige mail, en zeg dat we heel graag hun in Nederland willen ontmoeten.

Halfweg november worden we uitgenodigd in Brabant. Andrea en Cees hebben daar voor een week een leuk vakantie huis gehuurd.

Als we ze weer zien is het weer heel gezellig en we kletsen wat af. Natuurlijk over hun plannen wat betreft verhuizing. Ze gaan in eerste instantie toch nog een kleine woning kopen in de directe omgeving. Om daar vanuit in alle rust een geschikte plek te vinden in Nederland en Frankrijk nog niet helemaal achter zich hoeven te laten.

Maar in de gezelligheid moeten er natuurlijk nu ook vast afspraken gemaakt worden. Al heel snel zijn we het met heel veel dingen met elkaar eens.

Cees heeft zijn laptop meegenomen en onder het nuttigen van een heerlijk glaasje wijn maakt hij een contract op. Belangrijkste punten zijn natuurlijke de overeengekomen verkoopprijs, en de overdracht datum. We hebben afgesproken dat we uiterlijk 1 juli gaan overdragen.

Als Andrea en Cees straks weer in Frankrijk zijn dan gaan ze contact opnemen met de notaris om ons onderlinge contract notarieel te bekrachtigen. We speken af dat dit nog voor de kerstdagen van dit jaar zou moeten gebeuren.

We proosten op onze overeenkomst.

Nog lang kletsen we gezellig verder, maar we moeten toch weer naar huis.

We hebben een huis in Frankrijk gekocht gaat steeds weer door ons heen. Het wordt nu dus echt.

 Al heel snel krijgen we het verzoek via Andrea en Cees om de notaris van informatie voorzien. Dus onze complete identiteit papieren en de wijze waarop we het huis gaan financieren. Natuurlijk moet dat zo goed mogelijk in het Frans opgeschreven worden. Ik doe mijn best om dit eerst eens helmaal zelf op te stellen. Daarna heb ik het doorgestuurd naar Joep (onze vriend die ons al jaren Franse les geeft. Natuurlijk zitten er nog wat foutjes in. De gecorrigeerde uitvoering werk ik uit en stuur dat zo snel mogelijk terug naar Andrea en Cees.

Begin december belt Cees ons dat de notariële afspraak niet voor 25 december gehaald kan worden. Op verzoek van de notaris moet de septictank opnieuw gekeurd worden De vorige keuring was 4 jaargeleden nog gekeurd. Maar de Franse wetgeving is streng wat betreft deze septictanks. Keuring mag niet ouder zijn dan 3 jaar. Dus zegt Cees met de vele vrije dagen in december zal dit wel januari worden. Voor ons geen probleem.

Ondertussen heb ik wel een echt makelaarskantoor opdrachtgegeven om ons appartement te verkopen.

Tot nu toe had ik alles gedaan via Makelaarsland. Ook wel een NVM makelaar maar daar moet je wel zelf alles bij doen. De makelaar is alleen contactpersoon als er een gegadigde is.

Ik had er voor gekozen omdat ik de wijze waarop makelaars zaken doe toch vreemd vond.

In het begin toen we het appartement te koop gingen zetten had ik wel een makelaar uitgenodigd. Maar toen hij zijn hele verkoopgesprek had afgerond bleek dat ik eerst bijna € 900.- moest betalen voor alle voorbereidingen. En als hij dan het appartement verkocht nog eens 1,7 % courtage  moest inleveren. Omdat ik zelf in mijn werk altijd commercieel gewerkt heb was me dit even te makkelijk. De andere de kosten laten betalen en als dit resultaat oplevert zelf de winst opstrijken.  In mijn werk moesten we altijd zelf investeren om resultaat te bereiken. Daarom koos ik ook maar voor Makelaarsland. Voor een niet al te groot bedrag doen zij hetzelfde kunstje. Alleen staat je foto niet in de etalage van een kantoor.

Maar ik realiseer me nu wel dat het appartement nu wel binnen enkel maanden verkocht moet worden. Overal hoor ik dat de woningmarkt hard aantrekt. Alleen wij merken het nog niet aan bezichtigingen. In de gesprekken met mijn nieuwe makelaar die werkt op basis van now cure now pay is ze zeer positief over een spoedig verkoop. De volgende dag krijg ik al een gigantisch groot verkoopbord. Maar dat is ook wel nodig want mijn vorige bord van Makelaarsland was van de weg af bijna niet te zien. Laat staan te lezen. Nadeel als je 8 hoog woon. Maar in december hebben we weinig hoop dat er een geschikte koper komt. Ons blik is gericht op 2017.

Opmerkingen

Loes Vos

04.01.2017 17:34

Wij gaan duimen dat jullie snel een koper krijgen. Heel veel succes met de verkoop van jullie appartement.
Groetjes Bart & Loes (Maison Les Galettes, Rezay)

Meest recente reacties

13.11 | 09:18

Dat is helemaal waar. Dat is ook zo bij jullie hond Kees. En als we het dan een keertje vergeten. O dan is hij zo zielig.

12.11 | 23:38

Ja Beau is een toppertje. Als we voor een gezellig avondje (kaarten / eten) komen, moeten we niet vergeten iets voor Beautje mee te nemen, want eenmaal iets geven, betekend altijd iets geven.

05.11 | 16:03

Dat is helemaal waar hoor. Waar ik ben is ook Beau

04.11 | 13:23

Super! Is je beste maatje toch een hond!!! ❤️🙏🏻

Deel deze pagina