23. jan, 2017

Ons appartement is verkocht

In de eerste week van dit jaar krijgen we gelukkig weer iemand die interesse heeft in ons appartement. We weten dat deze mevrouw al bij een ander appartement in ons complex is geweest. Maar dat heeft ze afgewezen omdat het geen goede zonligging zou hebben. Ja, dat hebben wij natuurlijk wel. Daar hebben we dit appartment indertijd ook voor gekocht. Dus denk je al direct toch positief. Na de bezichtiging was deze mevrouw best positief over alles. Alleen was ze snipverkouden en ging ze de volgende dag voor 3 weken op vakantie. Ze ging er in die periode eens goed over nadenken.

Weer een kans maar je heb nog niets. Ik hoopte maar dat er in deze periode nog eens een bezichtiging zou komen. Dan kon ik misschien deze mevrouw weer bellen om haar beslissing te forceren.

Soms heb je ook wel weer geluk in je leven. Ja, hoor een bericht van makelaarsland of ik contact op wil nemen met een geïnteresseerde mevrouw. Liefst morgen. Omdat ik nu met mijn andere makelaar had afgesproken dat die de bezichtiging voor ons zou gaan doen heb ik die maar direct gebeld. Al die avond werd ik gebeld dat we de vrijdag daarop een bezichtiging zouden hebben. Volgens het te bellen telefoon nummer komen deze mensen helemaal uit de regio Dordrecht. Dus denk je dan die moeten toch wel een reden hebben om speciaal in Medemblik een appartement te gaan bezichtigen.

Ja, en dus voor de zoveelste keer weer het hele appartement verkoop/bezichtiging klaar maken. Diegene die ook wel eens een huis verkocht heeft weet wat dat betekent. Natuurlijk alles keurig schoon en stofvrij maken. Maar ook alle persoonlijk accessoires en dingetjes verwijderen. De badkamer helemaal leeg het aanrecht helemaal opgeruimd etc. Maar het zag er weer prachtig uit.

Helaas was het die vrijdag echt ongelooflijk slecht weer en de berichten voor die dag waren nog erger. Dus vrijdag on negen uur de telefoon. We durven nu echt niet naar jullie toe te komen hoor. De berichten zijn zo enorm slecht. We maken wel en afspraak voor volgende week. Wel een tegenvaller maar we hadden er alle begrip voor.

Wel jammer want uiteindelijk was het die middag hier in Medemblik eigenlijk wel mooi weer.

Maar maandag ochtend om negen uur ging de telefoon of ze in die middag toch op bezoek konden komen.

Ik had van te voren al met onze makelaar gebeld wanneer die gelegenheid had die week.

Maar die maandag kon ze echt niet. Dus ik zeg dat ze wel kunnen komen, maar wel met een over enthousiaste verkoper te maken krijgen. Dat vonden ze helemaal geen bezwaar. Dus afspraak gemaakt.

Nog 2 uur de tijd om ons appartement mooi te maken. Het weer is ons ook deze morgen weer gunstig gezind. Wel koud maar mooi zonnig. Dat vind ik altijd wel belangrijk voor ons prachtige balkon.

De man ende vrouw zijn bij alles wat ik ze laat zien eigenlijk wel enthousiast. Ik hoor wel dat het voor kun een gigantische aanpassing wordt. Ik beluister dat ze nu ook mooi, groot en vrij wonen. Maar dat door persoonlijke omstandigheden niet meer vol te houden is. Voor hun huis hadden ze inmiddels een getekende verkoopovereenkomst. Overdracht begin juli 2017. Dat zou ons ook prachtig uitkomen in verband met onze aankoop. Daarin hebben we ook de uiterlijke overdracht datum vastgesteld op 1 juli. Dit is in ieder geval het beste bericht dat we in al die tijd gehad hebben. Want andere positieve kopers moeste eerst hun huis nog verkopen.

Dus we praten nog even goed na bij de koffie voordat ze weer vertrekken. De man van het echtpaar is wat stil bij alles. Mogelijk ziet hij zich hier al zitten in een situatie die heel anders is als dat hij nu heeft. Toch vraagt hij me direct wat we met de prijs kunnen doen. Dat overrompelde me wel, maar ik wist snel een beslissing te nemen. Voordeel bij deze beslissing is wel dat ik nu weet wat we echt financieel nodig hebben om ons huis in Frankrijk te kopen. Maar zeg ik er handig achter er is nog een mevrouw die vorige week geweest is en die kan we de vraagprijs willen geven. Ja, zegt de man heel zakelijk als we nu moeten beslissen op korte termijn moeten we ook wel weten tegen welke prijs we dit kunnen kopen. Dus niet later nog gebeld kunnen worden dat de prijs moet worden verhoogd. Ik zeg als ze nu hiermee akkoord ga ik niet verder gaan bellen of ingaan op andere bieders. Ik spreek nog wel af dat ik het appartement keurig ga opleveren zodat alle schroef gaten en mankementjes in de muren weer onzichtbaar zijn weggewerkt. Nou dat was een deal. Nog wat vragen over de servicekosten en hoe we het gaan opleveren etc.

Als ze weg gaan zeggen ze eerst nog even Medemblik te gaan verkennen. Ik zeg tegen Geertje als ze weg zijn dit zijn wel serieuze kandidaten he. Ja, zegt Geertje die hebben wel al wel meer gehad. Ik kan haar alleen maar gelijk geven, maar toch is er weer hoop.

Ik bel onze makelaar en doe mijn verhaal. Ik vraag als we niets horen ze eind van de week op te bellen. Ben je gek zegt ze. Als mensen echt enthousiast zijn kunnen ze best binnen 1 dag een beslissing nemen. Als ik niets hoor ga ik over 3 dagen bellen. Ergens denk ik klopt dat wel. Als je iets wil kopen kan je snel beslissen. Dus ik blijf positief.

Het is maandag. Ik ben op tijd uit bed want je weet maar nooit. Maar de hele ochtend geen telefoon. Het is al een uur of twee als ik tegen Geertje zeg. Nou de kansen op verkoop zakken al weer hoor. Denkend aan wat de makelaar me gezegd had. Als je wil kan je snel reageren, Financieel zou het bij deze mensen geen probleem zijn, want ze hadden een verkoopovereenkomst. Ik zei het je toch zij Geertje.

Maar wat een verrassing nog geen kwartier later worden we opgebeld.

We gaan jullie appartement kopen hoor wordt er gezegd. We hadden al vanmorgen willen bellen, maar we hadden hier nog wat op te lossen. Hun koper deed moeilijk over de 10 % garantie die hij al had moeten betalen aan de notaris. Daarom was hun zekerheid even op losse schroeven komen te staan. Maar dat mocht niet de aankoop van ons appartement in de weg komen te staan. Dus ze hadden die hele ochtend al overleg met hun makelaar gehad en de notaris wat er nu moest gebeuren. We zouden zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht over de verder ontwikkelingen. Maar de verkoop moet doorgaan hoor zeggen ze. Jullie appartement mag ons niet de neus voorbijgaan. Ja, en dan heb je eigenlijk het appartement verkocht. Wel erg blij maar toch zit er nog een moeilijkheidje in. Maar ik blijf positief en ga toch zeggen dat we het hebben verkocht.

Terwijl we nog in de roes zitten van deze beslissing gaat weer te telefoon. Bericht van de Franse notaris of we vrijdagavond in Frankrijk kunnen zijn voor het teken van onze overeenkomst.

Soms gaat alles wel in een snel treinvaart. Maar hierover in mijn volgende hoofdstuk meer.

Woensdag al krijg ik een e-mail dat de koper van het huis van onze kopers het garantie bedrag hebben overgemaakt. Dus alles is rond en we kunnen de overeenkomst gaan voorbereiden.

Hiep hiep , ons appartement is verkocht.

Opmerkingen

toos

25.01.2017 21:52

HALLO Geertje en Jan , wat een geweldig bericht. Van harte gefeliciteerd . Nu kunnen jullie je droom waar maken ,

Bart&Loes (Rezay)

23.01.2017 17:25

Wat leuk Jan en Geertje, gefeliciteerd met de verkoop van het appartement! Nu kunnen jullie ook je droom in Frankrijk gaan waarmaken

Meest recente reacties

13.11 | 09:18

Dat is helemaal waar. Dat is ook zo bij jullie hond Kees. En als we het dan een keertje vergeten. O dan is hij zo zielig.

12.11 | 23:38

Ja Beau is een toppertje. Als we voor een gezellig avondje (kaarten / eten) komen, moeten we niet vergeten iets voor Beautje mee te nemen, want eenmaal iets geven, betekend altijd iets geven.

05.11 | 16:03

Dat is helemaal waar hoor. Waar ik ben is ook Beau

04.11 | 13:23

Super! Is je beste maatje toch een hond!!! ❤️🙏🏻

Deel deze pagina