Op deze hoogte is het nog wel te doen
Alles na afloop steeds weer goed schoonmaken
Nog enkele moeilijke blokken op maat maken
Zo dat schiet al op
Tijd voor het zogenaamde pannebier.
De openings toespraak
Geertje moet het lint doorknippen
Natuurlijk direct monteren.
Zo is het van binnen
En zo nog van buiten

De natte droom

Vorig jaar heb ik al een stuk geschreven over de uitbreiding van een ruimte naast de schuur waar onze gasten die met tent, camper of caravan bij ons komen logeren kunnen wassen, douchen, piesen en poepen.. (zie week 3 in de verslagen van 2021)

Dat eindige ik toen met het wachten op de officiële bouw vergunning. Omdat er geen reacties meer kwamen van het gouvernement nadat ik voor de 2e keer de ontbrekende gegevens had ingevuld zou ik dus officieel een vergunning moeten hebben.

Dus toen de winterse periode achter ons lag ben ik verder gegaan. Ik moest gaan metselen. Metselen met die zware beton blokken. Een betonblok weegt 23 kilo. Op werk hoogte valt het nog wel mee. Maar als je boven je werkhoogte moet metselen dan worden die blokken toch wel erg zwaar. Maar elke dag gewoon een stuk of 10 van die blokken metselen dan valt het wel mee. Dan leer je ook weer dat als je metsel dat het ook meteen goed op zijn plaats moet zitten. Want de volgende dag kan je er niets meer aan veranderen. Als je met hout bezig ben dan kan je de volgende dag als iets niet helemaal goed zit dat nog makkelijk veranderen. Maar met metselen is dat niet zo. Ook na afloop alles weer keurig schoon maken. Want cementresten zijn de volgende dag al weer moeilijk te verwijderen. Maar nooit gedaan en toch weer tevreden als ik zag wat ik in die weken had gerealiseerd. Toen ik aan het dak bezig was zag ik toch hoe mooi de vorm paste bij het totaal van het huis en de schuur.

Ik vond dat er dezelfde dakpannen op moesten dan die er op de schuur liggen. Nu had ik al bij onze buren achter op het erf een stapel dakpannen zien liggen die echt precies het zelfde waren als ik nodig zou hebben. Dus Geertje naar de buurvrouw of we die over mochten neme. We konden ze gratis ophalen. Dus ik diezelfde dag snel met de auto er na toe. Onze buurman en buurvrouw waren al bezig om ze uit te zoeken .Dus toen ik er een stuk of 40 in de auto had geladen dacht ik die eerst maar weg te brengen, Draai ik met de auto tegen een afgezaagde boom aan die vlak naast mijn auto stond maar die ik ik niet kon zien. Dus gevolg een flinke deuk in de auto. Jammer maar je ken het toch niet mee terug draaien hoe stom je ook daarna voel.

Toen het dak en de pannen er eenmaal op zaten moest ik verder met de binnen afwerking .Er moest natuurlijk ook elektriciteit in. Dan heb je weer geluk dat onze schoonzoon Paul dat werken met elektrisch heel leuk vind. Dus samen naar de bouwmarkt en Paul heeft binnen al de leidingen. Schakelaars verlichting ,stopcontacten aangelegd. IK kon toen verder met de afwerking. Best een precies wek om die geplastificeerde planken keurig op maat de monteren. En dan het tegelen. Ook geen werkje wat je dagelijks doe. Maar toch best wel trost toen ik het resultaat zag. Maar er kwam druk op de ketel want de eerste visite zou in Juni al komen. En dan zou het toch mooi zijn als het klaar was. Om alles wat me water te maken had heb ik Pieter Jjoost gevraagd of die me kon helpen hiermee. Ik vond dit een beetje te ingewikkeld voor. Zelf had ik de wasbak het toilet al een plaatsje gegeven. Dank zij al die inspanningen was het toch allemaal op tijd af voordat de eerste visite begin Juni er gebruik van konden maken.

Op een mooi middag komt Frans van deze eerste visite met zijn trekzak naar ons toe wij zaten mooi achter op het terras van het mooie weer te genieten. Frans vroeg ons om het te volgen. Wij achter Frans en de muziek aan. Komen we aan bij het nieuwe gebouwtje is dat helemaal met slingers en ballonnen versierd en staan daar Nora, Addy en Joep. Het gebouw moest officieel geopend worden. Dus ik mocht het lint doorknippen en na een mooie openings- toespraak komt en een mooi naambord uit de papieren vandaan. Een bord met de naam ”DE NATTE DROOM” Dus dat direct op de deur gemonteerd en was het dus officieel geopend.

Gedurende het afgelopen seizoen hebben er al veel van onze gasten gebruik van kunnen maken. Voor hun maar ook voor ons ook weer een stukje meer privacy.

In middels heb ik het water afgetapt de geiser gedemonteerd zodat er geen vorst schade kan ontstaan. Ik hoop dat ik het weer snel moet installeren ,want dan wordt het weer mooi weer. Nu de komende periode werken aan de afwerking buiten. Ook iets wat ik nog nooit heb gedaan.

Opmerkingen

Pieter Joost en Joke

18.01.2022 16:39

Hadden jullie ooit durven denken dat je nog zelf (met enige hulp) een douche gebouwtje zou bouwen?? Mooi resultaat Gerthrude en Jean!!

Jos

Mooi stukje jan.

18.01.2022 11:35

Yvonne DUIVES

17.01.2022 08:55

Ziet er goed uit.

Meest recente reacties

13.11 | 09:18

Dat is helemaal waar. Dat is ook zo bij jullie hond Kees. En als we het dan een keertje vergeten. O dan is hij zo zielig.

12.11 | 23:38

Ja Beau is een toppertje. Als we voor een gezellig avondje (kaarten / eten) komen, moeten we niet vergeten iets voor Beautje mee te nemen, want eenmaal iets geven, betekend altijd iets geven.

05.11 | 16:03

Dat is helemaal waar hoor. Waar ik ben is ook Beau

04.11 | 13:23

Super! Is je beste maatje toch een hond!!! ❤️🙏🏻

Deel deze pagina